Vanliga misstag i hudvårdsrutinen

Hudvård kan vara en utmaning för somliga. Allt beror på vilka förutsättningar man har och en del har helt enkelt oturen att ha lite mer problematisk hud. Det mesta går dock att hantera bara man vet vad problemet är och vilka metoder som fungerar bäst i olika situationer. Genom att känna till några av de vanligaste misstagen kan man ta steget mot bättre hudvård.

Inte rengöra huden ordentligt

Alla som använder makeup måste se till att ta bort denna i slutet på dagen. Rengöring ska alltid vara en hög prioritering när det kommer till hudvård och kan man inte ta sig tiden att ordentligt avlägsna all makeup och rengöra huden överallt kommer man ångra detta inom kort.

Klämma finnar

Det må vara tillfredsställande att klämma finnar när de dyker upp, men allt tyder på att detta gör mer skada än nytta för huden. Till att börja med ökar man risken att inflammationen förvärras. Sedan kan det faktiskt skada själva talgkörteln och orsaka större svullnad. Man får även sårskorpor som inte alltid är så lätt att bli av med. Det finns produkter man kan använda för att lindra besvären, men för riktigt allvarliga fall kan man kontakta en klinik som Citadellkliniken för råd och eventuella behandlingar.

För varma duschar

Alla har vi haft dagar då vi känt oss riktigt frusen och verkligen vill ta en varm och skön dusch. Men när man skruvar upp värmen för högt kommer man bli av med mer fukt och essentiella oljor som huden behöver. Skruva därför ned värmen lite och smörj in med en näringsrik olja efter duschen.

Veta vilka produkter man använder

Kanske man har en hel rad produkter i badrummet som vänner rekommenderat åt en för att de funkat så bra för dem. Men har de en annan hudtyp kan dessa produkter göra mer skada än nytta. Genom att ha koll på exakt vilka produkter man använder och att de är anpassad efter ens hudtyp kommer man se mycket bättre resultat, både på kort och lång sikt. Veckorevyn har en bra guide hur man tar reda på sin hudtyp och vilka produkter man sedan bör satsa på.